Ritueel

Je hebt het gevoel dat je een stap wilt zetten, maar het lukt niet om in beweging te komen. Er was een verlies en niet (genoeg) ruimte om afscheid te nemen. Je komt maar niet los van iets wat je is overkomen.

Rituelen helpen bij het maken van essentiële overgangen. Bij een afscheid bijvoorbeeld of bij het aanbreken van een nieuwe fase.

Een ritueel vormt een kader om terug te kijken, stil te staan bij wat er was. Om vervolgens te voelen dat er ook iets nieuws lonkt, een ander perspectief. Je zult “de poort” door moeten, een stap moeten zetten. Ook al weet je nog niet wat je daar te wachten zal staan.

Bloem op tafel

Herinnering. Alleen wie om
kan kijken, kan vooruit zien.
Wie tranen zaait, zal licht
en toekomst oogsten.

Hans Stolp

Een ritueel speciaal voor jou

We onderzoeken samen hoe we het ritueel vorm kunnen geven, voor welke transitie je staat. Dat doen we tijdens een individuele sessie in Tiel. We onderzoeken welke elementen essentieel voor je zijn. Ik maak het kader en samen zorgen we voor de invulling. 

De uitvoering doen we (over het algemeen) in een groep, op één van de opstellingendagen. Zo zijn er getuigen en kunnen we gebruik maken van representanten. Natuurlijk mag je zelf ook getuigen meenemen.

Lokatie: Tiel

Kosten: € 250,- (exclusief tenminste één voorbereidende individuele sessie)


Leer Denise kennen

Liefde gesymboliseerd door een stenen hart dat in de handen ligt van mijn lief Jan en mij. We dragen het hart samen. Als één van ons loslaat valt het hart op de grond kapot. Ik voel dat ik me wil terugtrekken als ik het het contact met hem verlies. Als ik durf om me uit te spreken, te vragen, te voelen en te geven wat nodig is, kunnen we elkaar (meestal) weer vinden.