Begeleiding bij verdriet, verlies en rouw

Verlies kan je leven ingrijpend veranderen. Door verdriet en rouw kan je gevoelens en gedachten ervaren die je niet herkent. Misschien overspoelt het rouwproces je of blijf je juist heel erg rustig.

Soms kom je er zelf niet uit. Het verdriet blijft heel heftig. Het rouwproces stagneert, of je bent niet meer in staat om te functioneren. Dan kan begeleiding helpen.

Samen onderzoeken we het verlies. We staan stil bij wat er in je gebeurt. Bij jouw verdriet en rouw. Wat ben je verloren? Heb je afscheid genomen? Wie ben je zonder dat- of diegene? Welke emoties ervaar je? Pijn, verdriet, boosheid, opluchting? Waar zit je veerkracht? 

Soms helpt het een ritueel te maken. Daar kunnen we samen aan werken.

Wil je meer weten? Lees hier meer over de werkwijze.

Ik zag een ster, hij stond alleen,
hij was van licht, hij leek zo jong en
van voor verdriet.
 

M. Vasalis

Leer Denise kennen

Knuffel als symbool voor het kwetsbare in mij, dat niet altijd kreeg wat nodig was. Elke ouder wil het beste voor het kind en geeft alles wat hij of zij kan geven. Soms is wat het kind nodig heeft niet wat de ouder kan geven. Het kind leert ermee om te gaan, maar moet daar wel offers voor brengen. Als volwassene kan ik oefenen om dat wat er vroeger niet was nu wel aan mezelf te geven.

Interessante diensten