Familie
opstellingen

Familieopstelling 

De regels van thuis, de patronen en gevoeligheden, wie er werden geboren, overleden en verzwegen, de geuren en verhalen van je familiesysteem. Je draagt het in je. Met liefde en soms ook met onrust, pijn, boosheid of verdriet. Bewust en onbewust spelen de “geuren van het nest” een belangrijke rol in ons leven. 

Een familie opstelling maakt je innerlijk beeld over “het nest” zichtbaar. Voor jou onbekende personen (representanten) nemen de plaats in van jouw familieleden. Via hen krijg je een inkijkje in de onderstroom van de onderlinge relaties. Onder begeleiding komt het beeld in beweging en verandert het perspectief. Je kunt diepe inzichten ervaren door een opstelling te doen.

Meestal maakt een opstelling deel uit van een coachingstraject. In elk geval voeren we een voorbereidend gesprek.

Ik oefen als een jonge vogel op de rand
van ’t nest, dat ik verlaten moet
in kleine haperende vluchten
en sper mijn snavel. 

M. Vasalis

Opstellerscollectief 

Ik werk samen met twee anderen in het Opstellerscollectief. Mirjam Broekhuizen, Vivien Broekman en ik: drie ervaren opstellers die gezamenlijk drie tot vierwekelijks op vrijdag een opstellingendag organiseren.

De opstellingendagen zijn op:

12 januari
9 februari
8 maart
5 april
31 mei
28 juni
6 september

Kosten

Een opstelling op één van de opstellingendagen kost € 250,- (vrij van btw). Ter voorbereiding op de opstelling spreken we tenminste één individuele sessie af. Individuele sessies kosten € 175,- per keer. Vergoed je werkgever de opstelling, vraag dan naar het zakelijk tarief.