Vakantie vieren en uitrusten

Eigenlijk wil ik het niet toegeven. Te lang hou ik mezelf voor dat het wel meevalt. Denk ik nog dat horzels me te pakken hebben genomen. En dat mijn hardloopschoenen de kramp in mijn kuiten veroorzaken. Ook de warmte krijgt een beetje schuld. Want waar zouden anders die dikke enkels van kunnen zijn? Mijn overlevingsstrategieën werken fantastisch… Gewoon doorgaan en de signalen negeren: het valt wel mee! Al wekenlang heb ik vreemde bulten op mijn schenen. Ik ben moe en kan weinig hebben. Een keelontsteking sluimert op de achtergrond. Maar werken gaat nog prima! Pas na aandringen van mijn omgeving bezoek ik de huisarts. “Erythema Nodosum”. Ik had er nog nooit van gehoord. Gelukkig niet ernstig. Maar wel een duidelijke waarschuwing van mijn lijf. Tijd om rust te nemen. Me over te geven. Opnieuw balans te brengen in inspanning en ontspanning. Vakantievieren en uitrusten!

Uitrusten… Van Dale zegt dit:
1  uit·rus·ten (rustte uit, heeft, is uitgerust): zich door rust van vermoeienis herstellen
2  uit·rus·ten (rustte uit, heeft uitgerust): van het nodige voorzien

Dat vind ik wel mooi, die dubbele betekenis. Dat geeft me een beetje ruimte. Natuurlijk ga ik mij in de komende tijd “door rust van vermoeienis herstellen”. Ik ga dagenlang luieren, lezen, beetje zwemmen en weer liggen. Ik beloof het: dat ga ik echt doen. Maar dan mag ik van mezelf ook het andere… Ik mag ook nadenken over hoe ik mezelf kan uitrusten voor de tweede helft van het jaar. Van welk “nodige” zal ik mezelf voorzien? Welke kennis, welke kwaliteiten neem ik tot mij? Ga ik nog een training volgen? Bezoek ik een congres? Ontspanning èn inspanning. Uitgerust van de afgelopen periode èn uitgerust voor de komende tijd.

Begin er zin in te krijgen! Volgende week begeleid ik met Vivien Broekman nog een weekend “In contact met je vrouwelijke kracht” in Klooster Huissen en daarna trek ik me even terug.

Ik ga fijn vakantie vieren. Tot over een paar weken! Dan ben ik weer helemaal UITGERUST!


Denise van Geelen

Vanaf 2005 heb ik mijn begeleidingspraktijk opgebouwd. Ik werk individueel, met stellen en soms met groepen. Mijn werkruimte ademt rust en warmte, en heeft uitzicht op de tuin. Ik creëer een sfeer waarin we elkaar kunnen ontmoeten.